marți, 5 mai 2009

Cum incepem renovarea locuintei

,
Sunt cateva etape stricte, care se desfasoara intr-o ordine clara. Indiferent de tipul si suprafata apartamentului in cauza, este indicat ca procesul de renovare sa inceapa din cel mai indepartat colt al apartamentului fata de accesul principal si “de sus in jos”.

Dormitoare si livinguri

Primul lucru care se realizeaza este decopertarea peretilor si a tavanelor . Toata zugraveala veche trebuie inlaturata pentru a se realiza reparatiile necesare si pentru a se aplica cea noua. In cazul in care doriti sa schimbati ferestrele, usile si sa reinnoiti instalatia si caloriferele, acum este momentul potrivit. Trebuie sa faceti comanda pentru ferestre si usi inainte de a incepe procesul de renovare. Astfel, nu veti risca sa tineti firma de amenajari pe loc iar totul va decurge in ordinea fireasca. Dupa repararea eventualelor defectiuni ale tencuielii (gen fisuri ) se aplica straturile de glet . Primul strat este necesar pentru nivelarea suprafetelor peretilor si plafoanelor, iar cel de-al doilea pentru finisaj. Pentru a nu intampina probleme legate de deteriorarea peretilor in timp, trebuie ca ambele straturi de glet sa se usuce foarte bine. Inainte de a aplica vopseaua lavabila trebuie sa amorsam suprafetele in cauza . Amorsa (substanta pe baza de rasini sau aracet) se aplica pentru intarirea gletului, pentru inchiderea porilor si pentru o fixare mai buna a vopselii lavabile. Peretii se zugravesc apoi pana cand nuanta dorita de dumneavoastra devine uniforma. Dupa terminarea peretilor se poate trece la montarea pardoselii alese: parchet laminat, parchet din lemn masiv, dusumea etc.

Bucatarii si bai

In privinta baii, lucrurile se desfasoara putin diferit. Regula de renovare este tot “de sus in jos” (decopertarea suprafetelor, schimbarea intalatiei, a obiectelor sanitare). Ceea ce trebuie sa stim este faptul ca (in afara cazii sau a cabinei de dus) chiuveta, vasul de wc si restul accesoriilor din baie se monteaza dupa placarea peretilor si a pardoselii cu faianta si gresie. Faianta se pune de sus in jos, fiind urmata apoi de gresie, de montarea plintei si de chituirea acestora . Abia dupa stabilizarea placilor ceramice se pozitioneaza obiectele sanitare, corpurile de mobilier si restul accesoriilor.

Bine de stiut!

- Pretul de manopera pe m, pentru placarea cu gresie/faianta, variaza in functie de suprafata incintei respective. Cu cat camera este mai mica si mai ingusta cu atat pretul pe pm, pentru manopera, va fi mai mare. De ce? Pentru ca este mai greu de pus gresie intr-un hol de 2 mp (mai multe taieturi, mai multa atentie etc.) decat pe unul de 7 mp.

- Pretul pe m², de manopera, pentru placarea cu gresie/faianta, variaza si in functie de calitatea placilor ceramice. Daca acestea sunt mici si au o calitate inferioara, manopera pe m² este mai mare deoarece acest tip se aplica mai greu si exista riscul ca placile sa nu fie egale. Chiar si o diferenta de cativa milimetri se va observa cand privim in ansamblu, lucru pentru care meseriasul trebuie sa gaseasca solutii. Si in cazul in care alegeti placi ceramice mai groase trebuie sa va asteptati la un pret mai mare pe manopera pe m² deoarece acestea se taie si se pozitioneaza mai greu pe o suprafata.
- De asemea, diferente de pret pe m² manopera, exista si in cazul celorlalte tipuri de pardoseli. Montarea unui parchet laminat va fi mai ieftina decat montarea unui parchet din lemn masiv si de cat cea a dusumelei. Cauza acestor diferente de pret pe m² se datoreaza usurintei cu care se lucreaza cu anumite materiale.

0 comentarii to “Cum incepem renovarea locuintei”

Trimiteți un comentariu

 

Ajutor in amenajari si constructii Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger